Axel Bil O Maskin

Pesto På Gröna Ärtor

Tryck för att visa sökrutan Pesto är en klassisk italiensk röra som ofta äts tillsammans med pasta, kyckling eller kött. Vanligtvis består pesto av bland annat basilika, vitlök och pinjenötter - men du kan även göra pesto på gröna ärtor! Här hittar du recept på rätter som innehåller pesto gjord på gröna ärtor. Bäst betyg Antal röster Klimatpåverkan Antal kommentarer Sparad antal gånger Kalorier Visar recept

Pesto på gröna arcor.de

Ingredienser 3 dl 1/2 st vitlöksklyfta 1/2 st Citron, saft och skal 30 g 75 g Riven parmesanost Förberedelser Mixa ärter, vitlök, citronsaft och citronskal samt olivoljan så att det blir lite bitar kvar. Rör ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt & peppar. Findus tipsar! Lägg upp i en läcker skål som får ärtpeston att synas ordentligt och dekorera med några parmesanskivor. VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER Bli den första att skriva en recension om receptet! Näringsvärde per portion Kcal Fett Protein Kolhydrater Fiber Näringsvärde per portion 243 19 9 8 3

Håller sig i kylen i 3-5 dagar. 0, 5 dl solroskärnor (kan uteslutas för renare, lättare smak) 2 dl gröna ärtor 1 msk citronsaft 1 klyfta vitlök 0, 5-1 dl kallpressad rapsolja eller olivolja blad från någon färsk ört, basilika eller oregano – kan uteslutas salt och peppar Tina gröna ärtor i varmt vatten några minuter (kan vara från kranen). Häll av vattnet och mixa alla ingredienser tillsammans i blender eller matberedare. Om du använder matberedare kan du börja med solroskärnorna och köra dem till konsistensen av mandelmjöl innan du tillsätter övriga ingredienser. Börja med en mindre mängd olja och tillsätt mer om det behövs till önskad konsistens beroende på vad röran ska användas till, sås eller bredbar röra.

Ärtpesto

Ärtpesto har jag lagt upp recept på för flera år sedan och en variant är med bland övriga mjölkfria såser i min bok " Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker ". Röran av ärtor, vitlök, solroskärnor och god olja passar till pasta, absolut, men kanske särskilt bra att bre på macka eller i vegan-vraps (minska bara mängden olja). Jag tycker också att den passar perfekt som sås/röra till fisk. Använd mer rikligt av den än vanlig pesto. Gjord på ärtor blir röran en komponent i rätten som ger innehåll och substans och utgör inte bara smaksättning. Jag påminns nu när vi kör onlinprogrammet med valfri veganinriktning (klicka här för nästa start) om hur användbara och nyttiga ärtor är. Ärtor är perfekt veganmat eftersom att de är så proteinrika och nyttiga av B-vitaminer, zink, C-vitamin, magnesium, järn osv. Barn som inte gillar grönsaker, gillar oftast ärtor! De är söta i smaken och till utseendet. Roliga för små barn att sitta och pilla i sig en och en. Ärtpesto 2 port till pasta eller fler som bredbart pålägg.

  1. Ärtpesto – värd en påminnelse
  2. Hur mycket mat 7 månaders bebis 1
  3. Ärtpesto
  4. Pesto på gröna armor lux

Recept på ärtpesto på svenska Ebba ärter | Findus Sverige

Ärtpesto är en mixad röra lik pesto med gröna ärtor som grund smaksatt med parmesan, vitlök, olivolja, citron och mandel. Riv ost från en bit parmesan eller grana padano till peston. Serveringsförslag Gott som vanlig pesto sås, röra och dipp till framförallt fisk, grillat eller grönsaker. Passar med bra att toppa veganburgare samt till tex mex. Lätt att laga och att dubblera receptet till stor buffé. Kan lagas i förväg och förvaras i kylen. Varianter Du kan köpa oskalad mandel och skålla själv. Istället för mandel kan man ta valnötter, solrosfrön, paranötter eller pinjenötter. Eller blanda. Utan ost blir ärtpeston vegan och vegetarisk. Det finns även vegan parmesanvariant från Violife prosocciano man kan ta istället.

Ärtpesto är ett supergott och enkelt tillbehör till som passar till såväl fisk som sallad. Eller varför inte på smörgåsen som jag föst åt den? Eller så väljer du att servera den på ett helt annat sätt ändå, valet är ditt och möjligheterna oändliga! Ingredienser 1 liten skål 2 dl ärtor 1 ½ dl solroskärnor 3 msk rapsolja 1 ½ msk persilja (fryst) ½ msk basilika (fryst) 3 nypa flingsalt lite örtsalt Svartpeppar Så här gör du Lägg allt i en bunke och mixa ihop, förslagsvis med en stavmixer. Smaka av med örter och kryddor. Förvara kallt, förslagsvis med tättslutande lock.

Pesto på gröna ärtor recept | ICA

Gör din egen pesto Att göra sin egen pesto är inte det minsta svårt. Dessutom blir det himla gott att ha till en bit grillat kött, till fisken eller att klicka i pastan. Den här goda ärtpeston görs på frysta gröna ärtor och smaksätts med prästost istället för den klassiska parmesanosten. Man skulle alltså kunna säga att det här är en lite svenskare variant. Med svenska smaker I en klassisk pesto använder man som bekant pinjenötter. Jag bytte istället dessa mot solrosfrön som rostas i en stekpanna. På så vis får de en nötigare och rundare smak. Smaka av med lite salt och svartpeppar samt en nypa socker för att runda av det hela. Klicka sedan upp i en snygg skål eller en burk. Jag använde den smarta burk KORKEN från IKEA för 12:-. Bara att stänga igen och ställa in i kylen om det blir något över. Tips på recept till ärtpeston är grillad lax med smörslungad dillpotatis och ärtpesto. Riktigt härlig sommarmat som passar på lördagskvällen med ett glas vitt vin. Japp, tips på vin får du förstås också.

pesto på gröna arcor.de

Gör så här Lägg solrosfrön, ärtor, citronsaft och vitlöksklyfta i en matberedare. Häll i oljan lite i taget och mixa samtidigt till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå svalt till servering.

massage-i-lerum

Axel Bil O Maskin, 2024