Axel Bil O Maskin

Höga Kustenleden Hur Lång Tid

Längs leden finns flera mataffärer vilket innebär att du inte behöver bära med dig all mat från start. Det finns många övernattningsalternativ i öppna stugor, vindskydd, campingar och gästhamnar, men det rekommenderas att även ha med sig tält. Det här med vattnet kan kräva lite planering och framförhållning på HK-leden, speciellt när det är mycket varmt. Det finns vatten att ta i bäckar och brunnar, på campingar och i mataffärer på ganska många ställen längs leden, men det är bra att ha koll innan så att du har med dig tillräckligt till nästa ställe att ta vatten. Räkna med att du behöver dricka ca. tre liter per dygn på sommaren när det är varmt och du behöver ännu mer vatten för matlagning. Tycker du att det blir tungt att bära mycket vatten kan det vara smart att planera in övernattningar/tältningar på platser där det finns vatten att ta under kväll och morgon. (Tips! Titta i min karta var det finns vatten) Planera in tillräckligt med tid på leden. Det är fullt möjligt att gå leden på 6-7 dagar om du är i bra form, men då är risken att du inte hinner med de fina extraturerna upp på olika utsiktsberg längs leden och du har inte heller någon marginal för dåligt väder eller missöden.

Höga kustenleden hur long tid

Nedanför åt andra hållet ser man vandringen man just gjort i Slåttdalen. Fakta om vandringen till Slåttdalsskrevan Närmaste vandringen till Slåttdalsskrevan gör man från Entré Syd, skyltat från E4:an i höjd med Skuleberget. Härifrån är det 3, 1 km till Slåttdalsskrevan vid Slåttdalen. Går man över Slåttdalsberget är det nog snarare 4 km. Karta hittar du här. Stora delar av leden är spångad, resten är ganska stenig terräng. Norra delen av leden upp på Slåttdalsberget är ganska brant. Man får ta hjälp av händerna för att ta sig upp och ner. Det går också att vandra till Slåttdalsskrevan från Entré väst och Entré Nord. Då är det längre. Hela vandringen inklusive fotostopp, lunch och lite mer rast uppe på berget tog ganska precis 4 timmar för oss. Och så mycket mindre tycker vi kanske inte heller att man ska avsätta för denna utflykt. Läs alla våra inlägg från Höga Kusten här. Gillar du också att vandra? Glöm då inte att gilla 4000mil på Facebook och Instagram.

  • Höga kustenleden hur lång tide
  • Länna kyrka norrtälje
  • Malmö ystad
  • Höga kustenleden hur lång tid
  • Skatt gävle kommunauty
  • Höga Kustenleden – ett friluftsliv
  • Ingela andersson skidskytte boys
höga kustenleden hur lång tid

Tystnaden och lugnet. En frukost i det fria. Att vandra fler dagar behöver inte betyda att man måste vandra långt. Här tipsar vi om de bästa flerdagsvandringarna och underbara lägerplatser. – Flerdagasvandringar i Höga Kusten >> 2 DAR: STORA NATIONALPARKSTUREN Något av det bästa med att vandra i Höga Kusten är att du efter bara någon kilometer befinner dig på helt makalösa platser. Här hittar du Höga Kustens bästa dagsvandringar – för er med barn, för naturnjutare och för er som vill uppleva mycket på kort tid. – Dagsvandringar i Höga Kusten >> 3 DAR: HÖGA KUSTENTUREN 5 DAR: HÖGA KUSTENLEDEN – Dagsvandringar i Höga Kusten >>

8-10 dagar är mer lagom. En del väljer att ta en extradag i Skuleskogen för att hinna utforska nationalparken lite mer. Från Köpmanholmen kan du ta båten ut till Trysunda, som har omnämnts Sveriges vackraste ö. Det är en mycket trevlig dagsutflykt. Här nedan kommer bilder från leden. De är i kronlogisk ordning (från söder till norr). Om du vandrar leden se till att ha med dig informationsfoldern om leden (den senaste versionen) eftersom den innehåller massa bra info om var det finns vindskydd, övernattningsställen, mataffärer, restauranger och inte minst var du kan hitta vatten. Leden börjar vid maffiga Höga Kustenbron, på parkeringen vid hotellet. Hit tar du dig enkelt med buss (hållplats Hornöberget). Gästhamnen Hornö brygga med servicehus. Vid kilometer 5 på leden (det är en stolpe varje kilometer). Utsikt från vindskyddet på Kulberget. Valkallens toppstuga med utsikten bort mot Höga Kustenbron. Leden är mycket stenig efter Norrskatan. Några av de små stugorna vid Fjärdbotten. Nipstugan.

höga kustenleden hur lång ted.com
palma-flygplats-till-palma

Axel Bil O Maskin, 2024