Axel Bil O Maskin

Golvvärme I Hall

Golvvärme i hallen Hej Jag ska installera golvvärme i vår hall. Hallen är 12 kvm men där jag enbart tänker lägga golvvärme på ca 9-10 kvm pga en trappa. Underlaget kommer att vara 22 mm spånskiva och ovanpå detta en 6 mm gipsplatta. Tanken är att vi enbart ska behöva använda golvvärmen för uppvärmning. Nuvarande element ska försvinna eller ej användas. Jag vill ha ett system som "bygger" så lite som möjligt. Det är första prioritet. Vilket system rekommenderar ni? Ange gärna exakt vilket paket som jag ska införskaffa så blir det enkelt för mig att bestämma mig Gällande skillnaden mellan 230 v och lågvolt. Finns det någon funktionell eller uppvärmningsteknisk skillnad mellan dessa system? Eller kan jag i mitt fall då jag vill ha ett system som bygger så lite som möjligt, bara välja det som "bygger" minst på höjden? Gällande att att flytspackla in elvärmen eller ej. För de system då detta är valbart, vad rekommenderar ni? Tack på förhand Mattias Nilsson Mattias Inlägg: 2 Blev medlem: fre 18 mar 2011, 14:50 Re: Golvvärme i hallen av Hampus » fre 18 mar 2011, 15:47 Hej!

Golvvärme i hall of karnak

Vi är intresserade av att titta på klinkers till vår takaltan som skall byggas i höst. Vad... > Läs mer Glasblock Hej! Vi funderar på att göra en glasvägg till vår veranda med hjälp av glasblock. Går det att ha dem ute? Vad kostar ett block? Köps de i paket och... > Läs mer Långsmall hall Hej! Vi har problem med vår hall! Den är jättelångsmal och jag undrar vad jag ska välja för storlek på klinkern så att det ser bra ut och inte blir... > Läs mer Klinker kontra kalksten Vi har sett i en inredningstidning att det finns mycket klinker nu som ser ut som kalksten men vi är nyfikna på varför man ska välja en kopia... > Läs mer Fler frågor och svar om övriga rum (20-40) »

Han ska göra jobbet, fast vi ska köpa hem materialet. Kommer inte ihåg vad han sa. Under spånskivorna är det garanterat betonggolv. Ja men då kanske man skulle be svärfar kolla upp det där m en ny elcentral nu direkt. Det kommer bli pengar över efter dräneringen så då kan vi använda de pengarna till elcentralen redan nu. Han har elbehörighet så han gör allt arbete. Tack så mkt för ditt svar. Tips på vilka slags elslingor vi ska ha. Finns ju flera olika. Tis 15 maj 2007 11:10 #8 Jag utgick från att ni hade träbjälklag. Är det betong, så är det ju betydligt stabilare. Spånskivan ligger troligen på någon form av reglar ändå, av fuktskäl. Svårt att avgöra på distans. Jag använder golvvärmemattorna som säljs på Clas Ohlson. Upplever att de är av bra kvalité och prisvärda. Tis 15 maj 2007 11:14 #9 Ok, ska kolla upp dem då. Ska riva upp mattan och allt under innan vi köper gipsskivor och så. Vet jui nte till 100% vad som finns under. I toan var det då betong iaf, borde vara det i hallen åxå. Men som sagt mattläggaren borde ju ha koll på det, det är ju han som ska sätta dit grejerna.

Tror det var det mattläggaren sa vi skulle ha. Jo en ny elcentral pratar svärfar om att han ska sätta in, men det lär ju kosta 30 000:- innan all ny eldragning är gjord, Han har bytt kablar i toan när vi renoverade där. Ska fortsätta eftersom. Så man kan alltså sätta in enbart en jordfelsbrytare utan att byta elcentral? Tis 15 maj 2007 10:06 #6 Ja, man kan sätta in en jordfelsbrytare på en befintlig central. Dock kanske det är en idé att byta centralen samtidigt, och få den integrerad i den. Att byta själva centralen borde kosta cirka 5 000 kr inkl jordfelsbrytare, nya automatsäkringar och arbete. Med tanke på den lilla ytan så är väl elektrisk golvvärme det första alternativet. Fördelen är ju också att den kan fungera sommartid, om man ex. kommer in med regnblöta skor. Skall man lägga klinker, så måste golvet ofta styvas upp för att bli tillräckligt stabilt. Enbart golvspån och skruvad gips på CC60 brukar inte anses som tillräckligt stabilt. Tis 15 maj 2007 11:06 #7 Måste kolla upp m mattläggaren igen exakt vad som ska vara under klinkergolvet och elslingorna.

Golvvärme i hallen : Golvvärme EL 230V

Här kan du läsa vanliga frågor från Kakelspecialistens kunder gällande utrymmen som hall, altanen, vardagsrummet m. m. Sätta nytt kakel/klinker över gamla kakel/klinker-plattor? Hej! Hur man ska gå tillväga om man ska kakla över en kakelvägg med nytt kakel? Sen undrar jag om det går att sätta klinker över gammalt... > Läs mer Marmorkopia på hallgolvet? Hej! Vi tänkte lägga in marmor i vår hall men blir lite fundersamma på om vi ska ha riktigt marmor eller en kopia, vad är skillnaden? Hälsningar Fia... > Läs mer Lägga klinker utomhus Hej! Vi är intresserade av att lägga klinkerplattor på vår terrass och vi fick tipset att kontakta er på Kakelspecialisten. Vad bör vi tänka på när... > Läs mer Stora klinkerplattor Tjena! Vi sitter här vid köksbordet och planerar vårt nya hus. Det är snyggt med de stora klinkerplattorna som finns just nu men vad passar de i för... > Läs mer Vitt smet på klinkerplattorna Köpte nya klinkers. När jag öppnar paketen har det vita från baksidan smetat av sig på framsidan av plattorna.

Tis 15 maj 2007 09:12 Läst 484 gånger Hej och hå, Nu så är det dags föross att komma igång med renoveringarna av hallen. Vill inte leva på en byggarbetsplats. Det som stoppar oss nu är golvvärmen. Ska vi ha vattenburet eller elslingor?? Vattenburet bygger visst minst 3cm på höjden. Med gipsskiva och allt. Vad måste man tänka på då man lägger elslingor? Har hört ngt om jordfelsbrytare. Måste man ha en helt ny elcentral i källaren eller går det sätta en enbart till just de sligorna? Vill ha mitt svarta klinker, men det lär ju bli kallt utan ngn värme under. Ngn som kan hjälpa mig gå vidare i renoveringarna?? Tacksam för svar. /Kristina Tis 15 maj 2007 09:15 #1 Hej! Vi har slingor som kommer färdiga på ett "nät" behövs ingen golvgips. Under slingorna har vi en isoleringsmatta på nån mm som tätar helt från ev. fukt underifrån. Har kopplat till eltermostat. Tis 15 maj 2007 09:19 #2 Men du vet inget om någon jordfelsbrytare. Svärfar babblar om ngt sånt. Orkar inte fråga honom nå mer, han tycker allt är så bökigt som vi ska göra.

  • Golvvärme i hall of famers
  • Företag ekonomi
  • Golvvärme i hall of oates
  • Golvvärme i hall of famer
  • Hur mycket har medeltemperaturen ökat 1
  • Svårighetsgrad att komma in på master i KTH från Chalmers samt krav? - Akademiska ämnen och arbetsliv
  • Golvvärme i hall of westminster

Golvvärme i hall of westminster

Som jag förstod dig ville du ha ett fullvärmesystem, och på en 9kwm yta räcker lågvoltsystem inte till för att användas som enda värmekälla. Lågvoltssystemen finns endast upp till 500W och till 9-10kvm behövs i alla fall ca900W. Men vilket system man ska välja beror ju på vilket typ av golv det är du ska ha. Är det klinkers eller laminat? //Hampus Hampus Inlägg: 171 Blev medlem: tor 10 mar 2011, 16:37 Återgå till Golvvärme EL 230V Lägga golvvärme i hallen av Kelvin » tor 04 jun 2009, 15:04 3 Svar 4050 Visningar Senaste inlägget av King George fre 05 jun 2009, 10:44 Välja golvvärmesystem av Gäst » tor 04 jun 2009, 07:57 1 Svar 1974 Visningar Senaste inlägget av Andreas fre 05 jun 2009, 07:26 Allmänna golvvärmefrågor Slinga i hallen. av s. warskog » mån 11 jun 2012, 16:15 2680 Visningar Senaste inlägget av martin fre 15 jun 2012, 16:03 Golvvärme EL Lågvolt Klinker i hallen av Marw » ons 05 sep 2012, 06:53 0 Svar 3228 Visningar Senaste inlägget av Marw ons 05 sep 2012, 06:53 alumat i hallen av michaelkerry » fre 14 mar 2014, 11:26 2697 Visningar Senaste inlägget av Hampus mån 17 mar 2014, 15:01 Allmänna golvvärmefrågor

Vi har ett hus från -63. Har ni märkt någon stor skillnad på elräkningen sen ni kopplade in slingorna? Tack för svar. Tis 15 maj 2007 09:29 #3 Jordfelsbrytare är ju att rekommendera (krav i våtutrymmen). Sätt en vid er elcentral med en gång. Kostar kanske en knapp tusenlapp monterad. Det var väl för övrigt ett väldigt klokt råd från svärfar.. Hur stor yta har du tänkt värma upp? Vad finns det för golv där idag? Vad har huset för uppvärmning i övrigt? I hallen? Ge mig lite mer kött på benen.. Tis 15 maj 2007 09:31 #4 barabarn, Vad heter de slingor/matta ni installerat, som inte kräver gips (eller annat icke brännbart material) under..? Tis 15 maj 2007 09:50 #5 Vi värmer upp huset m fjärrvärme idag. Ytan är väl max 4kvm. Tänkte ha golvvärme just då man kommer in i hallen utifrån. Ska enbart ha golvvärme där, det går varmvatten rör i taket i källaren under resten av hallen, så där är det redan varmt och skönt. Nu är det plastmatta m spånskiva under, gissar jag det är iaf. Vi ska slita bort neråt så långt vi kan för att inte bygga så mkt och sen lägga in en gipsskiva på 13mm.

Hälsningar Kent... > Läs mer Klinker i hallen Hej, skulle vilja lägga klinker i hallen, 4 kvadrat, ovanpå befintlig spånskiva och eventuellt med golvvärme under. Det är 60 cm mellan bjälkarna.... > Läs mer Klinker direkt på plastmatta? Totalrenoverar min mammas lägenhet och hon vill ha klinker i hallen. Det ligger en plastmatta (linoleum) på golvet och troligen är denna limmad mot... > Läs mer Kakel till öppen spis? Vi ska byta ut kaklet på golvet framför vår öppna spis. Finns det någon typ av kakel som är mer lämpad för de påfrestningar som detta kan innebära?... > Läs mer Kan man lägga klinkers direkt på spånskivan? Vi har hittat ett superfint klinkers till vårt hallgolv. Det är spånskiva på golvet, förut låg det en plastmatta på den men den har vi rivit ut. Kan... > Läs mer Glasräcke Hej Jag är intresserad av ett glasräcke från Vetro. Vad ligger ett ca pris per meter för ett glasräcke utan överliggare resp. med metallöverliggare?... > Läs mer Utomhusplattor till altan Jag och min fru tänkte komma förbi Årsta på torsdag.

röda-korset-gåvobevis

Axel Bil O Maskin, 2024