Axel Bil O Maskin

Kolgruvor I Sverige

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-28 05:35 Artikelns ursprungsadress: Publicerad 2019-07-18 Långt under alla inlindade pr-fraser om klimatet fortsätter Sverige ivrigt att stödja kolgruvor. Så blir det när alla kortsiktigt ser till sig själva. Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Prenumerera Logga in Logga in på Dagens Nyheter För att använda den här funktionen behöver du vara inloggad. eller Skapa gratiskonto Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Multimiljardär skövlar elefantskog – för att öppna 41 nya kolgruvor

Enligt opinionsmätningar från SOM-institutet är SD:s väljare nämligen mycket negativa till att statliga och kommunala bolag säljs ut. Vad de anser om att det svenska näringslivets kronjuveler ägs från Peking eller Wall Street är nog lätt att föreställa sig. I tider av växande klyftor mellan fattig och rik, stad och land, så finns det nog väljare som lyssnar på politiska löften om att tidigare privatiseringar ska återställas, att staten ska ha en aktiv roll i det svenska näringslivet, att svenska företag ska förmås vara verksamma och anställa i Sverige och att det faktiskt finns verksamhet som aldrig bör ägas från utlandet. Nostalgiskt, kanske någon invänder. Ja, kanske. Men det handlar bara om att försvara de principer som byggt upp ett av världens mest anständiga samhällen. Av: Daniel Swedin Publicerad: 24 november 2019 kl. 00 LÄS VIDARE Ledare Prenumerera på Ledarredaktionens nyhetsbrev Få Sveriges bästa opinionsjournalistik med hjärtat till vänster direkt i din mailbox.

Hoteller i karlstad sverige

  1. SKR - Sveriges Kommuner och Regioner
  2. Miljarder på spel i tyska kolgruvor
  3. Pris byta ac kompressor motor
  4. Scrum utbildning
  5. Laddboxar för elbilar | Hitta rätt elbilsladdare - GARO
  6. Kolgruvor i sveriges radio
  7. Göteborgs Universitet - Matematik - Chalmers Tvärgata 3, Göteborg | hitta.se

Vader i sverige

Fyra gruvarbetare dödades vid olyckor i två olika kolgruvor i Turkiet på fredagen. En preliminär polisutredning visade att en av gruvorna, i Zonguldakprovinsen vid Svarta havet, drivits utan tillstånd. Gruvolyckor är inte ovanliga i provinsen, där säkerheten bland de privatägda gruvorna ofta är bristfälliga. 1992 omkom 263 gruvarbetare i en gasexplosion och i januari i år dog åtta personer i en liknande olycka. Mer läsning

En gruva för att hämta kol. Kolen används för att göra el. Men det blir mycket farliga utsläpp. Foto: TT Miljöpartiets ledare är arga på partierna i Alliansen. Partierna har gjort för lite för att minska utsläppen av koldioxid. Det skriver tre av Miljöpartiets ledare i tidningen Dagens Nyheter i dag. Koldioxid ändrar klimatet på jorden. Miljöpartiet har fem förslag för att minska utsläppen. Ett förslag är att stoppa det statliga företaget Vattenfall från att bygga nya gruvor för att hämta kol. Företaget Vattenfall har många kolkraftverk i Europa. Vattenfall släpper ut mer koldioxid än hela resten av landet Sverige på ett år. Det tycker Miljöpartiet är fel. Miljöpartiet vill också att svenskarnas pengar som sparas till pensioner ska användas bättre. I dag finns 32 miljarder kronor av pensionspengarna i företag som jobbar med olja och kol. Pengarna ska finnas i företag som är bättre för miljön, skriver Miljöpartiet. Läs också: Valfråga: Klimatet Fler liknande artiklar Vad tycker du om nyheten?

hur-avslutar-man-facebook

Axel Bil O Maskin, 2024