Axel Bil O Maskin

Har Inte Fått Mens På 3 Månader

  1. Varför dröjer min mens? - 1177 Vårdguiden
  2. Har inte fått mens på 3 månader men
  3. Har inte fått mens på 3 månader 1
  4. Har inte fått mens på 3 månader 2

Iowhannah Barn på 2 år och 1 månader Jag fick tillbaka min 7 veckor efter förlossningen, ammar inte 😊 misserikak Jag ammar inte, min mens kom efter ca 8 veckor. Emmairis Barn på 3 år och 8 månader Min kom direkt. Alltså ca 1 månad efter blödningen från förlossningen slutat. Juliiah Barn på 3 år och 3 månader Så = då JennyLowerot Jag fick min mens ungefär samtidigt som bäbis slutade amma, så hade han bara kvällssnuttat de sista veckorna. Började med minipiller igen efter efterkontrollen. Trots helamning med båda barnen så fick jag mens ngn vecka efter avslaget. Båda gångerna, så amning är ingen garanti. Kusinen hann aldrig få mensen men hade tydligen ägglossning och blev gravid igen när bebbe bara var 2 mån😅 Josefine S Nej. Men man vet ju inte när första ägglossningen kommer. Det märker man ju på att man får mens två veckor senare. Så man ska absolut skydda sig om man inte vill bli gravid. Gynsyrran Hoppas den håller sig borta så länge jag ammar 😉. Men man har ägglossning ändå va? Jätteolika* Jättelika.

Varför dröjer min mens? - 1177 Vårdguiden

Ibland kan man behöva provrörsbefruktning. En graviditet påverkas inte av att kvinnan har PCOS. Du kan läsa mer på Patientföreningen för PCOS hemsida,. Jag tycker också att du ska vända dig till en gynekolog och få diagnosen bekräftad.

Ofta håller den sig borta om man ammar men det är ingen garanti. Så allt den 6 veckor efter till 2 år efter. Väldigt olika! Jag fick den 10 mån efter och jag slutade amma när dotter var 8 mån... men det är som sagt olika från person till person. Njut så länge det varar 👍 Mammmaw08 Ett fel har uppstått, försök igen senare.

Har inte fått mens på 3 månader men

  1. Nu är det här – senaste numret av Doktorn, ett av Sveriges största gratismagasin! | DOKTORN: Hälsobloggen
  2. Zomgzomg (19:42:00):men kan du inte säga varför du gav ut min ip te rmc ?hup - Pastebin.com
  3. Doro mobiltelefon för äldre
  4. Hemnet helsingborg
  5. Har inte fått mens på 3 månader 12
  6. Har inte fått mens på 3 månader 17
  7. Vad är socialisation
  8. Vädret i Skuleberget för 10 dygn. Jämför SMHI och YR
  9. Babysleep Madrass Resesäng 3-Delad
  10. Avslappningssaga för små barn
  11. Har inte fått mens på 3 manager.com

Med vänliga hälsningar Sofia Alsing, barnmorska Kategori: Mens Skydd mot graviditet

Har inte fått mens på 3 månader 1

har inte fått mens på 3 månader one

Har du haft en regelbunden mens fram till din utlandsresa, verkar det mest troligt att det är just omställningen som stressat kroppen och som gör att mensen uteblivit. Kontakta en vårdcentral om mensen inte kommit tillbaka efter sex månader Då vill läkaren undersöka om det finns någon annan orsak som oftast kan rättas till med hormonell behandling. Men det måste naturligtvis ske efter noggrann läkarundersökning. Just nu kan du bara ta det lugnt och sluta oroa dig för mensen. Tränar du för mycket så minska lite. Ät bra regelbundet. Troligen kommer mensen snart tillbaka igen. Du kan gärna läsa mer på Frågor och svar om mens

Har inte fått mens på 3 månader 2

Hej, jag fick min första mens i Januari detta året. Mensen brukade alltid komma som vanligt, en gång i månaden. Men efter Augusti så slutade den komma. Jag har inte berättat för min mamma. Har ni någon aning om var detta kan vara? Har aldrig haft sex etc. (är bara 12) Svar Hej! Vad bra att du skriver till oss när du har såna här funderingar, det är alltid bäst att fråga om en är osäker! Du skriver att din mens har slutat komma sedan augusti och att du är 12 år gammal. Det är inte ovanligt att mensen är oregelbunden första tiden när en har fått sin mens. Ibland kan den helt enkelt komma och gå lite innan det blir regelbundet. En del personer har oregelbunden mens, det är ofarligt men kan vara lite jobbigt. Blir du väldigt orolig kan du gå till ungdomsmottagningen så kan de hjälpa dig med det här. Däremot ska du alltid gå till ungdomsmottagningen om mensen har varit borta mer än 6 månader! Hur har du mått senaste tiden? Ibland kan mensen bli påverkad om du varit väldigt stressad, orolig, tränat hårt eller så.

Med största sannolikhet har du fått en hormonrubbning. Hos en del kvinnor ser man vid ultraljud av äggstockarna att det finns en ökad mängd små, cirka åtta millimeter stora, vätskefyllda blåsor, cystor, vilka har bildats av äggstockens egna ägganlag. Detta kallas polycystiska ovarier, PCO. Man märker inte själv att man har PCO. Det bara syns vid en ultraljudsundersökning och är egentligen helt utan betydelse om man inte har några symptom. Har man däremot samtidigt också en hormonrubbning kallas det polycystiskt ovariesyndrom, PCOS. Det kan innebära att man har långt mellan menstruationerna och att man går upp mycket i vikt. Andra vanliga symptom är akne, ökad behåring, fet hy och fett hår. På grund av oregelbunden och glest förekommande ägglossning kan det också vara svårare att bli gravid. Diagnosen ställs av en gynekolog med ledning av ultraljud, symptombild och blodprover där man analyserar hormonnivåerna. PCOS är den vanligaste hormonrubbningen hos kvinnor i fertil ålder, ungefär 10-15 procent av alla kvinnor mellan 20-30 år är drabbade.

hur-avslutar-man-facebook

Axel Bil O Maskin, 2024