Axel Bil O Maskin

Göra I Linköping

Agora - ett hus för alla och den nyaste mötesplatsen i Linköping. Huset ligger i närheten av Skäggetorpsskolan och är en samlingsplats för alla oavsett ålder. Förutom ett modernt bibliotek som är husets hjärta rymmer huset en digital studio, en musikstudio, en kreativ ateljé, flera scener samt flera bokningsbara mötesrum. Öppettider tisdag-torsdag 10:00-19:00 fredag 10:00-16:00 lördag 11:00-16:00 Bibliotek Agora I biblioteket kan du beställa böcker från hela Östergötland eller koppla av i en skön fåtölj och läsa någon av våra tidskrifter. Här kan du också delta i språkcafé, babycafé, cykelkurs, sagoyoga, dansa en bok med mera. På gång hos oss Följ oss på sociala medier

5 roliga saker att se och göra i Linköping

Bild Linköping - Linköpings historia i bilder! Fotografier från slutet av 1800-talet fram till idag. I bilddatabasen finns bilder från både professionella fotografer och privatpersoner. Motiven är varierande och visar Linköpings stads fantastiska utveckling. Vi fokuserar på samhällsmiljöer och människor i Linköpings vardag. Motiv av bebyggelse och dokumentärfotografi prioriteras före rena landskaps- och porträttbilder. Utställningar under 2019 - 2020 Minnenas kvarter En fotoutställning producerad av oss på Bild Linköping med guldkorn ur Linköpings fotohistoria. Bilderna är ett urval från Bild Linköping, Linköpings stadsbiblioteks bilddatabas. Utställningen visas på Galleri vända sida på Linköpings stadsbibliotek och är öppen dagligen. Mammas gata Utställningen skildrar livet för invånarna i Linköping under åren 1880-1980, speglat genom fotografier. Utställningen är producerad av Gamla Linköping i samarbete med Bild Linköping och visas i Cumanska magasinet i Gamla Linköping. Guldkorn En vandringsutställning med bilder från Bild Linköping.

göra pasta

Göra i lidköping

  1. Göra
  2. Att göra i barcelona
  3. Hotell i linköping
  4. Vindelngruppen Konst i kvarn - Storvägen 40, Vindeln | hitta.se
att göra i new york

Att göra i miami

göra glass

Trappan imponerar med sina sju sammankopplade slussar som tillsammans är kanalens längsta slusstrappa. Det är en hisnande upplevelse att se båtarna lyftas eller sänkas de 18, 8 meter mellan Roxen och Bergs gästhamn. Vad kan då besökaren själv säga om platsen? Det finns många härliga recensioner på TripAdvisor från de som besökt platsen och gett full pott i betyg! Här kommer en av många som hade en underbar vistelse i Bergs Slussar: "En fantastisk sluss och ett minne för livet när man slussade nerför med M/S M/S Wilhelm Tham. Jag måste besöka slussen fler gånger. " Vill du veta mer? Klicka här Linköpings Domkyrka - Sveriges bäst bevarade medeltida katedral När du närmar dig Linköping kommer du se ett kyrktorn som sträcker sig mot himlen. Ett kyrktorn som visar dig vägen in till hjärtat av staden. Det är Linköping Domkyrkas höga torn på du tagit sikte på. Väl framme på plats kommer du förmodligen att känna dig liten i jämförelse med det imponerande 107 meter höga tornet! Linköpings domkyrka är Sveriges bäst bevarade medeltida katedral och här finns mycket att upptäcka; de gotiska blindarkaderna med sina märkliga stenfigurer, Golgata - glasskulpturen från Orrefors, Maria som brer ut sin mantel av blommor över oss från ett av fönstren.

Hotel i linköping

Nytt för i år är Artscape form med fokus på ny teknik. Det innebär att konstverken kommer vara integrerade med augmented reality – ett engelskt begrepp som på svenska betyder förstärkt verklighet. Tekniken kommer addera digitala element till de fysiska konstverken. Lars-Ove Östensson, konsthallschef på Passagen i Linköping och projektledare, är stolt att tillsammans med övriga inblandade kommuner kunna erbjuda Artscape form till allmänheten. – Extra roligt är det att framtidsstaden Linköping som förknippas med innovation och högteknologi får ett konstevenemang där gatukonst och den senaste teknologin möts. Det skapar något unikt och extra spännande, säger Lars-Ove Östensson, konsthallschef på Passagen i Linköping och projektledare. Allmänheten kommer att via Artscapes app kunna interagera med muralmålningarna och uppleva en helt ny dimension av konsten. – Det har experimenterats med augmented reality inom gatukonst tidigare, men aldrig så här storskaligt. Det blir ett stort och spännande nytt steg för den urbana konstformen, samtidigt som vi får bjuda på en helt unik upplevelse för besökarna, säger Daniel Wakeham och Tor Hedendahl, Artscapes grundare och konstnärliga ledare i ett pressmeddelande från Artscape.

Något att göra, nära dig! Vi är Sveriges roligaste aktivitetsportal. Här hittar du något att göra, nära dig! Våra aktivitetstips sträcker sig över hela Sverige och det är lätt att hitta en aktivitet för dig och dina vänner. Startsida Frågor & svar Registrera er aktivitet Kontakta Activated © 2020

Muralmålning från Artscape 2017 som arrangerades i Värmland. Foto: Artscape Kreativa workshops Internationella och svenska konstnärer kommer att delta och totalt tio muralmålningar kommer att göras i Linköping, åtta i centrala Linköping och en i Berga och en i Skäggetorp. Till två av dessa bjuds allmänheten in till kreativa workshops där vem som helst får vara med och skapa konst tillsammans med Artscape. – Att Linköpings medborgare är med och deltar i det kreativa skapandet av sin omgivning ser vi som en självklarhet. När nu möjligheten att skapa blir mer tillgänglig hoppas vi också på att många ska inspireras av konsten och få ett än större intresse för kultur och dess värden, säger Gustaf Appelberg (L). Vilka konstnärer som kommer att medverka och vilka byggnader som kommer att användas kommer att presenteras i ett senare skede. Linköpings kommuns medverkan finansieras av Kultur- och fritidsförvaltningen, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, Sankt Kors, Stångåstaden, Lejonfastigheter samt Event Group.

röda-korset-gåvobevis

Axel Bil O Maskin, 2024