Axel Bil O Maskin

Mustafa Panshiri Ålder

Det blir ofta så att när vi förstärker den bilden som finns kring köksborden så förstärker vi också de negativa krafterna, säger han. Se mer i klippet ovan. Se mer i kvällens Veckans brott klockan 20. 00 i SVT Play och klockan 22. 00 i SVT 1. SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer Mer i ämnet

Mustafa Panshiri: Vi måste våga prata om kulturella skillnader - P4 Jämtland | Sveriges Radio

Hade siffrorna varit ännu värre utan hans föreläsningar eller har han talat för döva öron och är föreläsningsarvodet, som man får förmoda han kvitterat ut ännu fler bortkastade skattekronor? Vi har i forumet vecka ut och vecka in tagit del av afghanernas framfart i badhus på festivaler i skolor och på gator och torg. Deras brottsbenägenhet är anmärkningsvärd och saknar helt motstycke i svensk kriminalhistoria. Har han grovt misslyckats som föreläsare eller har afghanerna vid sidan om sin kriminalitet även otroligt svårt att ta till sig information om den så framförs av en polis på deras eget språk? Är dessa föreläsningar ett effektivt sätt att arbeta brottsförebyggande eller bör vi använda våra skattemedel på andra mer repressiva åtgärder? /Provokatör PS Bifogar här en länk till sista sidan (s. 52) i samlingstråden där vi kan ta del av deras senaste eskapader: (FB) Samlingstråd: Afghanernas sexuella våld & övrig kriminalitet, domar, fupar etc.

Våldtäkter, Mustafa Panshiri - YouTube

"Räcker inte att följa lagar" Mustafa Panshiri tycker att för mycket av Sveriges integrationsarbete har handlat om att informera om vikten av att följa lagar, och för lite om svenska värderingar. – Jag brukar ta upp det här med barnaga. Alla vet om att man inte får slå barn i Sverige men när jag frågar varför brukar det vanligaste svaret vara att svenskar är rädda för socialtjänsten, säger han och fortsätter: – Så föreställningen är att svenskar egentligen vill slå sina barn. Men det är inte sant för vi tycker ju att det är fel att slå barn, det handlar om värderingar. Foto: Andreas Hillergren / AFTONBLADET / 7560 Mustafa Panshiri har föreläst i 218 kommuner, för tusentals ungdomar. Under de senaste tre åren har Mustafa Panshiri föreläst i 218 kommuner i Sverige. Han har talat med tusentals ungdomar – och människor som jobbar med ungdomar. – Det brukar vara positiva reaktioner. Framför allt är ungdomarna väldigt nyfikna och vill lära sig. Mustafa Panshiri kommer att fortsätta föreläsa.

– Och där har mina landsmän varit överrepresenterade, vilket jag har varit väldigt ärlig med, och pratat om att det finns ett sådant fenomen i mitt hemland, som har kommit med människor från det landet till Sverige. Det gäller att vara helt tydlig med det för att inte dra alla över en kam, säger Panshiri som har afghansk bakgrund. Mustafa Panshiris insats i programmet hyllas på Twitter. Väldigt skönt att lyssna till @Panshiri_M i Agenda. Inget rundsnack, inga försköningar och inte heller några överord. Bara raka rör utan rädsla eller metafysiska hänsyn av något slag. 💪 — Johan Ingerö (@JohanIngero) February 16, 2020 Panshiri i #svtagenda: de 2 saker som nyanlända och 2:a generationen själva anger som effektiva incitament mot brott, är hot om utvisning – skammen att få åka hem och möta släkten – eller indragna bidrag. Klokt. De säger vad många av oss tänker. #Panshiri_M #svpol #migpol — Maria Forsström (@ForsstromMaria) February 16, 2020 Uppfriskande ärligt, sakligt och utan tillstymmelse till ängslighet när @Panshiri_M levererade sin analys av ungdomsrånen i Agenda.

Mustafa Panshiri och Hanif Azizi: De gängkriminella behöver vår empati

  • Lediga lägenheter
  • Våldtäkter, Mustafa Panshiri - YouTube
  • Köp Samsung Galaxy S7 Edge 32GB till bästa pris - Mobiltelefoner
  • Fisher price jumperoo ålder

Mustafa Panshiri, Krouthéns Gata 4, Linköping | hitta.se

thomas hayes ålder

Media Här är ett urval av olika framträdanden. Mer finns här. Jag berättar om problematiken med att unga Afghaner är överrepresenterade i brottstatistiken - kulturkrockar och normer. Mustafa Panshiri är polisen som talar samma språk som de ensamkommande flyktingbarnen från Afghanistan. Med språket dari kan han prata med ungdomarna och lära dem om Sverige. En av dem som Mustafa träffade på ett asylboende är Ehsan Hosejni, som har varit i Sverige i 15 månader. Hur krockar nyanländas övertygelser med svenska normer? Här gästar jag Navid Modiris podcast ' Hur Kan Vi? ' tillsammans med Hanif Azizi. I detta avsnitt talar vi om rasprofilering och hur förtroendet för polisen är idag, samt vad som är polisens största utmaningar. Här gästar Jens Ganman och jag Navid Modiris podcast ' Hur Kan Vi? ' - där vi pratar om burkini, Jordan B Petersons medverkan i Skavlan tillsammans med Annie Lööf och begreppet konflikträdsla. Pratar med Luis Lineo (Fi) om huruvida Brottsförebyggande rådet (Brå) bör forska om sexbrottslingars ursprung.

Senaste nyheterna om Mustafa Panshiri - gp.se

Träning och fritid För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Tornet, fyra minuters promenad från addressen. Friluftskartan – utforska naturen i området. Lokaltrafik i närheten av Krouthéns Gata 4

Danmark Publicerad 18 aug 2020 kl 06. 10 Nyheten om rättegången i Danmark mot fem medlemmar ur det kriminella gänget "Dödspatrullen" från Rinkeby har sannolikt nått de flesta. Rättegången visar att det danska rättsväsendet förhåller sig till kriminella på ett annat sätt än det svenska. Det danska förhållningssättet är empatiskt. Det svenska är narcissistiskt, skriver Mustafa Panshiri och Hanif Azizi. Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten. DEBATT. Att ha empati är förmågan att sätta sig in i hur den andre tänker, inte att visa sig snäll mot allt och alla. I Danmark tycks rättsväsendet klara av att förstå hur vissa kriminella tänker och med det inse att det finns människor som kommer utnyttja generositet eller tillmötesgående för att fortsätta sin kriminella bana. I Sverige tycks uppfattningen vara att alla innerst inne vill bli som den svenska självbilden. God och omtänksam. Det innebär en narcissistisk föreställning eftersom den drivs av en uppfattning om den egna förträffligheten, och att alla så småningom vill och kommer bli lika förträffliga.

Mustafa Panshiri Född 27 juli 1986 (34 år) Afghanistan Yrke Föreläsare, författare Nationalitet Svensk Språk Svenska Framstående verk Det lilla landet som kunde (2018) Framstående priser Årets folkbildare av Studieförbundet Vuxenskolan (2017) Webbplats Officiell webbplats Mustafa Panshiri, född 27 juli 1986, [ 1] är en svensk föreläsare inom integration, debattör, författare och före detta polis. Biografi [ redigera | redigera wikitext] Bakgrund [ redigera | redigera wikitext] Mustafa Panshiri föddes i Afghanistan 1986 och tillhör tadzjikerna. [ 2] Hans pappa kom från provinsen Panjshir och hans mamma från Kabul. Pappan flyttade till Sverige 1996 och när han fick uppehållstillstånd året efter kom Panshiri och övriga i familjen till Sverige som anhöriginvandrare. Panshiri växte upp i Älta i Nacka kommun. [ 2] Karriär [ redigera | redigera wikitext] Han har arbetat som polis i Linköping fram till 2015 då han i samband med den europeiska flyktingkrisen tog tjänstledighet för att bli kommunföreläsare inom integration.

Ungdomsrånare letar aktivt efter svenska offer eftersom svenskar saknar våldskapital. Det säger Mustafa Panshiri, föreläsare och tidigare polis, om förnedringsrånen i SVT:s "Agenda". – Många av förövarna kommer från våra mest utsatta områden. I en studie sa de att de är ute och letar efter svenskar för att de är mesiga och inte gör motstånd när man tar deras saker. De vet att de som de ger sig på inte har något våldskapital för att ge tillbaka, säger Panshiri och fortsätter: – Men vi kommer att få etniska svenskar som startar medborgarrättsgarde om vi inte kommer tillrätta med detta. Om det drabbar ens egna barn upphör alla spelregler. Läs även: Rånarna avslutade med att urinera på offret – "De garvar och säger väl jävla vidriga svenne" Kriminologen Felipe Estrada Dörner instämmer delvis i Panshiris analys. – Det handlar om ungdomar som kommer från våra mest utsatta områden. Det är i sig inte så överraskande. Ofta handlar det om psykiska problem, men det behöver inte handla om någon speciell etnicitet, säger Estrada Dörner, som också menar att de rån som anmäls är toppen på ett isberg.

babysitter ålder
fördelar-med-privatleasing

Axel Bil O Maskin, 2024